söndag, augusti 10, 2008

Jo, det finns visst dåligt väder...

Regn hela dagen, mer eller mindre = innejobb! Har tvättat x-antal maskiner, torkat och vikt. När man försummat tvättandet alldeles för länge och allvarligt börjar fundera på att vränga trosorna ut och in ;-) eftersom det inte finns fler i lådan, är man tacksam för torktumlaren! Det skulle ta en evighet att komma ikapp i detta vädret! För att inte tala om hur fuktigt det skulle bli i huset (jag minns allt för väl hur det var i vintras innan torktumlaren införskaffades... Det rann fukt längs fönstren! :-/) Nåja, nu finns det iaf rena kläder, lakan och mattor till samtliga!

Naturligtvis har vi bakat också, jag och Alma, det är ett måste en regnig dag! Det blev ostfyllda gifflar enligt Teresias recept (MKT goda! och därmed inte särskilt... nyttiga... ;-)) som fick utgöra våran lunch tillsammans med en vegatarisk gryta som inte heller gick av för hackor. (tomater, squash, rödlök, selleri, champinjoner, fullkornspasta & bönor av olika slag som tillagades i kokosmjölk och kryddades med salt, peppar, soja, paprika,buljongtärning, cayennepeppar, gurkmeja, koriander, spiskummin och körvel)
Härlig varm lunch i ovädret, att avnjuta med tända ljus på bordet (fast det blev RÖDA julljus, för allt annat var slut. Eldade för mkt senast det var rusk... :-/)

Inga kommentarer: