onsdag, oktober 01, 2008

Fårklippning och målning...

...stod på schemat idag! Fåren kliptes dock inte av oss i år, utan av en proffesitionell klippare då vi saknar maskin (och inte hade råd med någon jus nu...). Viss skillnad får jag säga! svisch, svisch så var fåren klara, och såg dessutom riktigt fina ut! Annars var det i våras när jag & Teresia kämpade med gutetackorna... ;-)
Sedan var det dax att ge sig i kast med hönshuset. Det behövde lite färg invändigt... Stybbe tog taket, jag väggarna, och Alma? Jo hon satt på golvet och målade en egen tavla med vattenfärger! :-D Gisses vad färg det går åt, nästan 15 liter oljefärg till EN strykning (smärtsamt för plånboken det här!) Men det ska nog bli fint när det är färdigt! Just nu är det ganska flammig, behövs några strykningar till, men man får ju en uppfattning om hur fint det kommer bli så småningom!
Till sist får jag bjuda på lite bilder av lillhönan Vera och hennes pycklisar! De grå-vit-gula är appenzeller, och den gul-oranga i bakgrunden är en gotlänning. Vera är en så duktig mamma, precis som Ingrid, här har hon lagt sig jämt maten för att småttingarna snabbt ska kunna växla mellan mat och värme. ;-) Kul att ha två så duktiga mammahönor i flocken!


1 kommentar:

Fake cake sa...

va fina bäään ni fick nu. ja gud va det är jobbigt att klippa får;/ sen har man ont i ryggen en vecka..
Ska leja bort det nästa år.

Kycklingarna va ju för söta:)
Har fått 5 små dvärghönspycklingar nu...ser lite gråskiftgula ut haha
Men ack så sött.

Ha en bra kväll