söndag, oktober 26, 2008

Schwarzwaldtårta

Recept på tårtan kommer här, inte det minsta hemligt! =)

8 äggvitor: vispa till ett hårt skum
300g hasselnötter: rosta i ugnen och hacka fint/grovmal
3½ dl socker.

Sätt ugnen på 150 grader, blanda ihop ovanstående ingredienser mkt försiktigt. Rita 4 cirklar i lämlig stl (ca mattallrik) på bakplåtspapper och bred ut smeten därpå. Grädda till "lagom" färg, (enl receptet 20min men jag behövde minst dubbla tiden)

Vänd upp och ner på bottnarna på ett galler och dra försiktigt bort bakplåtspappret. Låt svalna.

Vispas grädde
Mörk choklad: smält och bred ut på ett bakplåtspapper. låt stelna.

Bred grädde och krossad choklas mellan bottnarna, dekorera på valfritt sätt.

Jättegott!

3 kommentarer:

Skumme sa...

Är det din pappas berömda? Då ska den absolut provas!

Linda Färnevik sa...

Jajamensan, pappas1 fast han brukar hoppa över att rosta nötterna, och det blir smaskens ändå!

Anonym sa...

ÅH Vad det låter gott. Nu ska det bakas i veckan !!
Hade tänkt banta lite, men det kan väl vänta....
/Malin - Home On the Range