söndag, november 30, 2008

Första advent

Mer julstök idag! Klenäter har friterats, lussekatter bakats med hjälp av Alma som visade sig vara en hejare på att sätta i russin! =)
Hon assisterade dessutom vid avlägsnandet av skalen på mandeln till glöggen. Min lilla hjälpreda blir bara duktigare och duktigare i köket ju!
När allt bak var färdigt och det värsta stöket undanröjt, dök MORFAR upp, till Almas stora glädje. Dessutom hade han med sig ett paket vilket ju inte gjorde saken sämre. =) Så småningom kom även Saga & Liv med föräldrar och så firade vi första advent med massor av fika och en hel del bus.

Till sist måste jag bjuda er på de godaste vegetariska KÖTTbullar ni kan tänka er. Att jag kallar dem köttbullar beror på att de ser ut som, och smakar som köttbullar. Utan att innehålla ett uns kött. Varsågoda:
Marsha-balls
2 ½ dl riven hård ost(gärna cheddar)
1 dl finhackade valnötter
2 st ägg
1 st gul lök, finhackad
1 ¾ dl ströbröd
1 ½ krm salt

olja eller smör att steka i

2 ½ dl buljong

Blanda ost, nötter, ägg, lök, ströbröd, och salt till en smet. Rulla bollar. Stek eller fritera dem (det sistnämnda är förstås godast...!) i olja tills de får fin färg. Lägg upp dem att rinna av på hushållspapper. Lägg alla bollar i en stor panna och slå kokande buljong över. Sjud under lock ca 10 minuter. Ta sedan av locket och fortsätt sjuda tills nästan all buljong kokat in, ca 25-30 minuter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses vad du håller på! Du kommer ju att kunna bjuda hela Falköping på julfika när det närmar sig jul! *avundsjuk*
Hoppas du tyckte om bilden!

Anonym sa...

Vilka kul köttbullar, jag skickade receptet till min bror som är vegetarian. Han blir säkert glad ! De ser ju ut precis som "vanliga".
/Malin

Linda Färnevik sa...

Minigrisen:
Om det ändå vore så väl! Att det räckte till hela falköping, alltså. Med välbesökt adventsfika vareviga söndag och lite småfika då och då emellanåt... Samt att en del bak blir julklappar... Så blir det till att baka baka baka mera!

Malin:
hoppas han gillar dem. De är inte så nyttiga, men väldigt lika kött i konsistens, uteseende och smak faktiskt. Har bjudit på dem och inte sagt att de varit vegetariska, och folk har tagit för givet att det är kött. =)

Koola Viola sa...

…och du har en utmaning att hämta om du vill: http://koolaviola.blogspot.com/2008/12/en-tta-utmaning.html

:o)