lördag, november 22, 2008

Vinter!

Underbart vinterväder. Några minus, vinstilla, solsken och ett lager snö på marken. Allt blir så mycket vackrar med lite snö! =)

Som gjort för en tur med hästen en dag som denna. Släpade fram timmerkälken vilket var ett träningspass i sig, den är SÅ tung, och tog en tur över markerna. Det är så härligt att glida fram helt tyst med snön yrande kring hästens hovar. Må vara att det inte är så bekvämt att sitta på timmerkälken, men var gör väl det när det är så roligt!
Nu snöar det igen, så med lite tur finns det än mer snö i morgon. Blir det tillräckligt på vägarna kanske det är dax att släpa fram släden!!! Det vore riktigt roligt!

Även grisarna fick stifta bekantskap med snön, för åtminstone tre av dem för första gången. Hampus kilade iväg till äppelträdet och hittade lite genomfrusna äpplen (han har bra minne den lille grisen!) medan de övriga höll sig runt stallet.

Plötsligt var Gertrud puts väck och jag letade och letade. Efter en timme kom hon springande i full fart ( har bara sett henne röra sig i sakta lunk förut! =)),kall och röd om både fötter och tryne. Då tyckte hon tydligen att det var nog med bök i snön och ville in till den varma lampan och kompisarna. =) Hon hade antagligen varit ute på åkern där hon smälter in tämligen bra nu när den är vit av snö med svarta jordkokor som sticker upp här och var. =) På det stora hela gillade de nog att böka i snön. Det var roligt och spännande, men kallt!










Inga kommentarer: