torsdag, april 23, 2009

Fårstatus

Liten uppdatering för hur det går för våra tackor kommer här.
Tacka nr 1 som lammade, Kamela har klarat moderskapet utomordentligt, inget strul där. Lammunge är stor som ett hus och lika kelig som sin far. Däremot blev han halt av okänd anledning vid 2½veckas ålder. Det verkar dock vara på bättringsvägen.
Tacka nr 2, Edvina, har haft det lite jobbigare. Hon fick ju två pyttelamm varav tacklammet avlivades pga navelbråck. Efter lammningen blev hon apatisk, varken åt eller drack och låg nästan konstant förutom när den lille åt. Detta avhjälptes med energibalans och kalk och nu mår hon bra, men är fortfarande lite disträ. Har dessutom hunnir med en släng av diareé som dock verkar ha gett med sig idag. Sonen är sjövild trots sin litenhet, och vill gärna stångas med både folk och fä. Kamela med son t.v, Edvina med son t.h. Maräng har haft problem med magknip, men nu har det varit lugnt ett par dagar. jag väntar lamm när som helst då hon blivit alldeles tomteröd där bak. =)

Tekla verkar faktiskt vara dräktig *hoppas hoppas* Jag tycker mig se och känna att hon börjatr sätta lite juver. Nu hoppas jag att fortsatta lammningar går utan strul, för det har det redan varit tillräckligt av!

Inga kommentarer: