fredag, juli 24, 2009

Fortsatt inridning, fåret Shaun och Bä bä vita lamm

Idag har jag & Alma varit i Göteborg hela dagen och hjälpt Jenni med inridningen av hennes 3-åriiga nordsvensk Rimfaxe. Det var bara andra gången han hade ryttare på sig men det här är en en himla trevlig, arbetsvillig och klipsk häst så efter lite förarbete kunde Jenni sitta upp utan att hästen hölls i, skritta och trava så väl på spåret som några ridvägar och Faxe tyckte det var så roligt och frustade och var nöjd. Så kul!
Jag hann bara precis kliva ur bilden och gå in i ladugården, fortfarande iklädd vit kjol, när Lovas första lamm såg dagens ljus. (eller njae, kvällens halvmörker snarare) Och det var inte vitt. Och inte svart. och inte brunt hellerl (det är de tre färger den här rasen kan ha...) Nej ser ni, det här lammet, en liten tös, var musblackt. Får se vad det får för färg längre fram, kanske ser bruna får ut så här när de föds...? Otroligt söt är den i alla fall, den får gärna behålla den här färgen sedan också.Lova fick även ytterkligare ett flickebarn, ett vitt men detta vill hon inte ha... =( Vi har därför bundit upp henne med sidoväggar, hon kan äta, dricka och ligga utan bekymmer och gosa med lammen om de själva vill, men inte skada det vita genom att trycka upp det i väggen eller stånga. Kanske inte jättekul, men bättre än ihjälstångat/sparkat lamm och bättre än att flaskmata det i alla fall. Den lilla lär sig snabbt att passa på att dia när syrran står närmast mammas huvud, för då blir hon inte bortkörd.Alma har döpt det "musblacka" lammet till "Fåret Shaun" (nejdå, hon gillar inte alls att glo på tv, jag lovar...) Syrran fick passande nog heta "Bä bä vita lamm".

Nu väntar vi bara på tredje tackan, Klara. Hon får nog vilken dag som helst, har sett slem i baken på henne och hon håller sig för sig själv. Får även hon 2 flickor så har jag lovat Stybbe att baka tårta, för det var det han hade beställt, 2 flickor från varje tacka. (och jag vill ha två musblacka till, så får hon två musblacka flickor så blir det tårta hela veckan! )

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket härligt namn =)
Fåret Shaun är en av mina favoriter, gillar låten och brukar nynna på den några gånger om dagen.

Kram Madde