söndag, juli 19, 2009

Jag vet inte vem som ser knäppast ut

Hästarna i hagen påminner mest om de tre aporna , ni vet de där som inte hör något, ser något eller säger något? Fast hästarna är bara två då, inte tre. kanske måste skaffa en till bara för det ändamålet... Var tvungen att googla "de tre aporna" för att minnas vad de stod för, här är svaret:

"Mottot att "inte se (något ont), inte höra (något ont), inte säga (något ont)" ger uttryck för en buddhistisk tanke om att den som inte exponeras för ondska inte heller kommer att reflektera denna ondska i sitt tal och sina gärningar. Ordspråket kan också uppfattas mer jordnära som en påminnelse om att inte lyssna på eller aktivt bidra till exempelvis skvaller och förtal." (hämtat från http://filosofi.ifokus.se)

Visst ser väl den ena ut att vara oförmögen att tala, och den andra oförmögan att se? =) Inte är de vackra i sin utstyrsel, men flughuvan i stl elefant gör gott för Dimmas svullna ögon och förhoppningsvis ska betesbegränsaren hjälpa till att få ner Simona i vikt... Tur att de går en bit från vägen så folk slipper undra vad det är för galningar som befolkar Äleberg.... =)

5 kommentarer:

Familjen Andersson sa...

Flätorna såg nog fånigare ut ändå :P

Linda Färnevik sa...

=D Njae, jag hller nog inte med faktiskt.

Koola Viola sa...

Såna grejor är för roliga... Shettisen vi hade förut ääälskade sin betesbegränsare (inte).
Turligt nog behöver vi inte använda Batman-maskerna längre, antingen har knott/mygg/flugor minskat, eller så har luggen på hästarna växt.

Men nä. Jag vet inte heller riktigt vem som ser knäppast ut. Men kombinationen av de två är oslagbar :o)

Linda Färnevik sa...

Dimma har ju jättelugg då jag har inte precis funderat på att ha flugmask på henne, men vad gör man när ögonen svullnar och bara rinner... Vi har tydligen mer flugor än någonsin i år. =/ och masken fungerar ju ypperligt, en dag eller två med den å är ögonen som vanligt igen. Jag var ju lite sent ute med masken så i hästaffären fanns bara stl enorm kvar beklagade de när jag ringde, men det var ju perfekt för oss!

Skumme sa...

Aha, det är UNDER grimman man ska ha huvan! :-D Hmm, inte undra på att den satt fast på hästen endast några timmar härhemma då....