lördag, oktober 24, 2009

Nytt får och påbörjat hönsgårdsbygge!

Varför går man och köper ett ytterligare ett får, när man redan har 15, och de är minst sagt duktiga på att föröka sig!?! =) Tja, ser man ett som ser ut så här, så har man inte mycket val om man är jag. Hon är så söt, den här lilla tackan som uppfödaren döpt till "Europa". Trots teckningen är hon renrasig finull, har stamtavla i femtioelva led; de kan inte vara fläckiga, men det händer visst ibland.

Idag hämtade vi i alla fall hem den här fläckiga skönheten och släppte henne med resterande flocken som nu fått överta hästarnas gamla lösdrift i vagnslidret och är hur nöjda som helst med att kunna gå in som de vill nu när det är höstrusk ute! Idag påbörjade vi även hönsgårdsbyggandet, ett projekt som vi hade tänkt skulle varit klart i våras... eller iaf i sommras... Ja ja, nu har vi börjat! Här blir det två gårdar på drygt 30 resp. drygt 40 kvadrat, och sedan ska det upp en till ännu större på andra sidan muren också. Blir regäla gårdar med nättak, eftersom vi har så mkt rovfågel här. Ska bli skönt att så småningom kunna ha hönsen ute hela dagarna, och inte bara under uppsikt! Alma hjälpte också till med bygget i regn och rusk! Inget hinder när man har bra kläder dock! =)

4 kommentarer:

Annelie sa...

Hej på er, nu är det dax för en kommentar här, jag hittade er blogg via Alternativ så jag har följt er en tid. Vilken speciell tacka du fått tag på, visste inte att "finullarna" kunde se ut så!
Har själv vita Finullsfår med MV3-status som jag köpte i våras. Skulle vara kul med en så annorlunda tecknad tacka bland alla vita.
Hälsningar från Norrbotten/Annelie Hansson

Linda Färnevik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linda Färnevik sa...

Ja visst ser hon rolig ut! Vi har ju ytterligare en skojjig, en svart med mkt vita teckan på huvudet och benen, tycker det är lite kul med udda djur, men man ska väl egentligen undvika dem om man föder upp till liv med stamtavla och så: finull ska inte ha en massa vitt på sig (om de inte är helt vita, alltså) Vi föder dock upp till kött, och då kan vi välja helt som vi själva vill! =)

Det är kul med får, och jag måste säga att jag tycker finullarna är väldigt trevliga!

Anonym sa...

Hej Linda.... Va fin din nya tacka är!!! De du hadde innan va ju jättefina och man blir ju inte mindre sugen av att skaffa några finullsfår.
Ha det gott och lev väl. Kram
Pernilla/ landvetter